Theo 3.0 – zonen 09

Als de kinderen op vrijdagavond uitgeteld van school komen, het huis aan de kant is en de patronen al uitgeknipt zijn, is dag het perfecte moment om achter de naaimachine te kruipen.

Voor onze middelste zoon was een stof zoeken toch wel een redelijk moeilijke opdracht. Het thema op zich niet, maar een toch ietwat mooie stof vinden… iets moeilijker.

Onze Lukas is zot van voetballen. Wil naar de voetbal gaan, kent alle mogelijke scores, is precies een voetbalboek op zich…

Wij, als ouders, zijn niet zo voetbalgericht, maar proberen erin mee te denken. Het begon met een voetbaltenuetje en toen hij op de rommelmarkt tweedehands voetbalschoenen kocht kon de pret niet meer op. In de tuin werd er naarstig gevoetbald, passen geleerd, geleerd hoe hij moest vallen (we noemen het hier lachend voetbalcomedie, als hij hier in zijn eentje voetbalt en zich laat vallen met bijhorende moves.) 

Toen ik naar de stoffenwinkel ging kon het dus niet anders of deze conversatie volgde:

“Welk hemdje zou je graag willen?”

“Een voetbalhemdje”

“Een hemdje met voetballen? Tuurlijk jongen, maar dan wel een mooie.”

Zo gezegd, zo gedaan. En Mijn missie is geslaagd en hij is in de wolken.

Gelukkig! Zijn lach is goud waard.

Het leek wel de week van de voetbal, want naast zijn zweclubtrainingen mocht hij een voetbaltraining bijwonen. Hij was in de hoogste hemel… dus soms moet je als ouders je eigen visie aan de kant zetten en je laten leiden door je kind… vooral als het zo volhardend is en net dat … hem dolgelukkig maakt.

Nu is het natuurlijk zo dat ik met spijt in het hart niet meer zal staan supporteren aan de zwembadrand, maar aan het voetbalveld volgend seizoen. Met spijt in het hart maar vol overgave en vol liefde (onvoorwaardelijke liefde dan wel 😉 ) want als je je zo ziet dan weet je en leer je het volgende: soms moet je je eigen toekomstideeen aan de kant schuiven en je kind volgen, zij wijzen je soms de weg waardoor hun geluk naar boven komt.

Update: uurtje na de naaisessie…

Samen met de papa – de mama verrassen met een bijpassend boeketje bloemen omdat ze zo blij zijn… of zou de papa er ook 1-tje willen 😉

Prettig weekend,

Ma’am musketier

3 gedachtes over “Theo 3.0 – zonen 09

  1. Pingback: Theo 4.0 – zonen 09 – Ma'am musketier

  2. Pingback: Meesters Aan de Top! – Ma'am Musketier

  3. Pingback: Voetbal-mama – Ma'am Musketier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s